Ondersteuning bij begeleiding na ongeluk met hersenletsel

‘Zonder deze behandelingen zou ik nooit zo ver gekomen zijn’

In juli 2009 heb ik een ernstig fietsongeluk gehad met als gevolg een schedelbasisfractuur, ernstig hersenletsel en contusiehaarden (hersenkneuzingen). Na een week in coma gelegen te hebben, kwam ik bij op de intensive care. Het herstel ging voorspoedig en een week later mocht ik naar huis.

Ondertussen had mijn vrouw contact opgenomen met Marcoleon. Ze had hem het hele verhaal verteld en uitgelegd hoe het er met mij voor stond. Marcoleon heeft toen direct Chinese kruiden opgestuurd die mij – in de eerste fase na het ziekenhuis – zouden helpen bij mijn herstel. Ik was vreselijk moe, had veel hoofdpijn en sliep bijna de gehele dag. De trap aflopen was al een hele onderneming. Weer terug naar boven was een nog grotere opgave.

Na vier maanden was ik in staat om naar de praktijk in Utrecht toe te gaan. Ik vertelde mijn verhaal en gaf aan wat mijn lichamelijke klachten waren (nek, schouder en lage rugpijn en hondsmoe) en met welke geestelijke klachten ik kampte (concentratieverlies, geheugenproblemen, depressieve gevoelens enz.). Op basis van wat ik vertelde, door mijn pols te voelen en door tongdiagnostiek heeft Marcoleon een behandelplan opgesteld.

De behandeling bestond uit acupunctuur, Chinese kruiden om thuis in te nemen, massage, cupping, ademhalingsoefeningen, meditatie, ontspanning, visualisatie maar ook goede gesprekken. Telkens keken we wat op dat moment nodig was. Na een behandeling voelde ik me prettiger en kon ik er weer beter tegenaan. Zowel lichamelijk als geestelijk ben ik in die moeilijke periode goed vooruit gegaan. Met alle problemen die ik tijdens mijn herstelproces tegenkwam kon ik bij Marcoleon terecht. Denk bijvoorbeeld aan angsten, onzekerheid over de toekomst, ontslag en zingeving.

Zonder zijn behandelingen en steun zou ik nooit zover gekomen zijn als ik nu ben. In het begin ben ik elke twee weken behandeld. Nu is dat nog één keer per maand als onderhoud en voor de restklachten. Ik ben heel dankbaar dat ik Marcoleon tegen ben gekomen in mijn leven.

Jos

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden?