‘Confronterend maar precies wat ik nodig had’

In de zomer van 2011 kreeg ik pijn en tintelingen in mijn rechterbeen. Mijn fysiotherapeut dacht dat ik een beknelde bilspier had, maar de behandeling leverde alleen maar meer pijn op. Op een gegeven moment was het zo heftig dat ik niet meer kon lopen. Het lukte me simpelweg niet meer om recht te staan en ik kroop op mijn knieën door het huis. In afwachting van een afspraak bij de neuroloog, ben ik bij Marcoléon terechtgekomen.

Hij heeft me met acupunctuur behandeld, met kruiden, massage en gesprekken. Door de acupunctuurbehandelingen werd de pijn langzaamaan beter beheersbaar en werd ik me meer bewust van mijn lijf. Ik heb enorm veel baat gehad bij de behandeling van Marcoléon omdat hij niet alleen naar mijn been keek, maar naar het hele plaatje. Hoe leef je, wat doe je? En vooral: hoe denk je? Ik heb zijn begeleiding in het proces van ziek zijn en weer beter worden als zeer ondersteunend ervaren. Daarin schuwde hij niet duidelijk te zijn en me te confronteren met mijn patronen in het maar doorgaan en mijn lijf opzij te zetten.

Op aanraden van Marcoléon ben ik naar een orthopedisch therapeut gegaan die naar mijn rug heeft gekeken. Hij constateerde dat ik een hernia had, iets dat twee weken later bevestigd werd door de neuroloog. Dit schepte veel helderheid. Ik heb door rust, oefeningen, kruiden en acupunctuur stapje voor stapje gewerkt aan herstel. Inmiddels heb ik geen last meer van mijn hernia. Een keer per maand/in de vijf weken ga ik naar Marcoléon toe voor een behandeling, wat me de nodige voeding en ontspanning geeft.

Ik kan zeker zeggen dat ik zonder de behandeling van Marcoléon niet zover gekomen was als ik nu ben. Van alle mensen die ik gezien heb in verband met mijn pijnklachten (de huisarts, fysiotherapeut, neuroloog), was hij de enige die verder keek dan mijn hernia. Dit was confronterend, maar ook wat ik nodig had. Er is ruimte voor praten, ruimte voor bezinning. En dat is precies wat de meerwaarde vind van zijn behandelmethode: hij ziet niet alleen de klacht, maar de hele mens.

Andrike

Hernia | Pijn | Colitis | Trauma ongeluk | Spiritualiteit en sport | Chronische klachten | Eczeem

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden?