Ondersteuning bij behandeling van Colitis Ulserosa

‘Na een sessie voel ik me altijd heerlijk ontspannen’

Een aantal jaren geleden werd door de maag-lever-darm arts vastgesteld dat ik Colitis Ulserosa had. Ze weten niet hoe je eraan komt en ook niet hoe je eraf komt. Ik was heel teleurgesteld in mijn eigen lijf, omdat ik altijd goed voor mezelf zorg, qua sport en voeding. Er volgde een periode van kwakkelen en steeds nieuwe medicijnen uitproberen, tot aan klisma’s toe. Ik werd er doodongelukkig van.

Van een vriendin kreeg ik de tip om eens acupunctuur te proberen. Baat het niet, dan schaadt het niet, dacht ik. Ik vond het wel heel eng, maar Marcoléon begon heel rustig en die naaldjes vielen best wel mee. Ik vond het bijzonder dat ik een enorme vragenlijst in moest vullen over mijn voeding, ontlasting, menstruatie, enz. Bij de reguliere arts stond ik telkens na vijf minuten buiten en moest ik alleen af en toe bloed laten prikken. Dit was allemaal nog nooit gevraagd!

De sessies vind ik vooral heerlijk door de massages. Flink stevig, maar je voelt ook dat alles los komt. De naaldjes voel ik soms helemaal doorschieten en af en toe voel ik ook mijn darmen in beroering komen, als er op heel andere plekken in mijn lichaam naalden worden gezet. Als de naaldjes hun werk doen, val ik soms even in slaap op de massagetafel. Na een sessie voel ik me altijd heerlijk ontspannen. De ene keer heb ik dan ontzettend veel energie, de andere keer voel ik alle moeheid eruit komen en weet ik dat ik toch niet goed voor mezelf heb gezorgd. Ik heb naast de behandelingen ook een dieet voorgeschreven gekregen (voornamelijk geen zuivel en suiker) en elke keer opnieuw kijken we welke kruiden ik nodig heb.

Ik heb nu al een aantal keren meerdere maanden tot een halfjaar helemaal geen last meer gehad van de darmontsteking. Ik denk niet dat ik er helemaal vanaf kom, maar ik vertrouw erop dat ik in dit traject steeds meer energie krijg en de darmontsteking kan tegengaan, zonder continu medicijnen te slikken. Het dieet vind ik wel lastig, maar ik probeer me er zoveel mogelijk aan te houden. Goed voor mezelf zorgen betekent voor mij vooral meer ontspannen en niet teveel stressen. Door de acupunctuur en de gesprekken met Marcoléon ben ik meer over mezelf na gaan denken en is een heel traject ontstaan van healing tao, PRI-therapie, biodanza en haptonomie. Daardoor leer ik nu meer naar mijn eigen lichaam te luisteren; iets wat ik nooit had gedaan als ik niet met acupunctuur was begonnen. Bedankt!

Patricia

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden?