Ondersteuning bij chronische klachten

Vroeger was ik overal vatbaar voor, nu is dat wel anders

Voor mijn langdurige chronische klachten – waaronder reuma en snel ziek zijn – ben ik op zoek gegaan naar een acupuncturist die ook kruiden voorschrijft. Ik werd het zo beu om westerse medicijnen te nemen en ik werd er alleen maar suffer van. Er was verder niets anders aan te doen volgens de specialist. Dit was het protocol. Ik kreeg alleen maar meer klachten en ik ben op zoek gegaan naar andere mogelijkheden buiten de gangbare westerse weg.

Op internet kwam ik op de site van Marcoleon terecht en deze sprak mijn zeer aan. Samen zijn we aan de slag gegaan om mijn leven weer aangenaam te maken. Langzaam werd mij duidelijk wat voor lichaam ik had en hoe ik daar door middel van voedsel en levensstijl het beste mee om kon gaan. Daarnaast hebben de kruiden, acupunctuur en de gesprekken me weer in verbinding gebracht met mijn lijf. En dat voelt heel goed.

Na drie jaar is mijn lichaam sterker geworden en het schreeuwt eindelijk weer van trotse energie. Ik kan het leven weer bij de horens grijpen. Vroeger was ik overal vatbaar voor maar nu is dat wel anders. Ik heb bij Marcoleon leren luisteren naar mijn lichaam en er voor mijzelf te zijn. Mede hierdoor ben ik al twee jaar niet meer bij mijn specialist geweest.

Raf

Migraine bij kinderen

Zowel met mijn zoon van 9 jaar als met mijn dochter van 12 jaar kom ik bij Marcoléon voor migraineklachten. Wat ik heel bijzonder vind, is dat Marcoléon echt de magie kan zien van het proces waarin mijn kind zit tijdens een sessie. Hij is als het ware helemaal met hen samen in het proces, keer op keer. De kinderen kunnen letterlijk benoemen wat er bij hen gebeurt door de acupunctuur. Voor alles is ruimte. Als ze iets niet zien zitten, hoeft het niet, maar hij haalt hen tegelijkertijd toch over om net weer iets meer te durven dan de vorige keer, zonder hun grenzen over te gaan.

Het resultaat is direct merkbaar. Na een behandeling voelen de kinderen zich beter. Migraine is weg en een neven effect is dat ze meer bij zichzelf zijn. Alsof er een innerlijke rust is gekomen. Kortom, een aanrader voor je kinderen.

I.S

Blijvende verandering

Marcoleon is een acupuncturist met hart voor zijn cliënten. Hij is een zeer betrokken, warm en hartelijk mens en dat straalt hij uit in zijn professionele hoedanigheid. Marcoleon zal niet schromen om je uit te nodigen om zaken met hem te delen, wil dat juist graag, zodat hij een nóg betere behandeling kan voorschrijven. Hij geeft daarbij zelf ook zaken terug aan jou, spiegelt veel. In mijn geval bestond de behandeling uit een combinatie van een keer in de drie weken acupunctuur en massage, met het innemen van kruiden thuis, drie keer per dag, in de vorm van pillen en een drankje. Die discipline is best lastig op te brengen als je een druk leven hebt zoals ik, maar dat was dan ook het euvel dat ik tegenging, de uitputting van mijn lijf door mijn drukke levensstijl. Marcoleon maakt je daar op een heel prettige manier bewust van en laat het probleem daar waar het hoort, bij jou, met het aanbod om er samen aan te werken. In mijn geval merkte ik dat ik me steeds makkelijker kon gaan ontspannen in de acupunctuur behandelingen en dat de kruiden op de lange termijn effect begonnen te krijgen. Dat duurde wel enkele maanden, dus even snel een pil halen en dan is alles opgelost was niet de oplossing voor mijn problematiek, en dat vergde wel wat incasseringsvermogen van mijn kant. Daar moest ik me wel op instellen. Ook op de prijs van de behandelingen, al met al was het toch iedere keer een grote som die ik neertelde voor een behandeling en kruiden, dus let goed op of je verzekering dat wel dekt.

De behandelruimte bevindt zich in een aangenaam gebouw aan de voet van de Domkerk. De behandelruimte is wat aan de krappe kant en heel rustig, waardoor de ontspanning  goed plaats kon vinden.

Zoals je ook al kunt lezen op zijn website kan Marcoleon een veelheid aan aandoeningen behandelen en werkt hij holistisch op een vriendelijke en open manier. Vooral als je een diepe en blijvende verandering wilt aanbrengen in hoe bepaalde processen in je leven en lijf lopen dan raad ik je aan om een afspraak bij hem te maken.

S.K

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden?